Type: Bolt
Nr: 10
Comment:
FA: Stian Engelsvoll
FA date: 26/04-14
Original grade: 8/8+ (7c)
Navigation:Google Maps

Ticks:

Jon Egil Auestad
8 (7b+)
o.s, low end
Stian Engelsvoll
8/8+ (7c)
Brukte en mono, derav navnet
Jan Eivind Danielsen
8-/8 (7b)
Onsight

Comments:

Stian Engelsvoll
Jon Egil unngikk cruxet med å klippe en bolt, klatre tilbake og i en loop rundt redpointcruxet, en plass der ingen hadde klatret før (rett før den store hylla). Det kan best beskrives som en variant. Dette forklarer nok hvorfor denne varianten beskrives som grad 8 av han.
Jon Egil Auestad
Therese og jeg synes letteste vei, altså rett opp, hvor du har klatret noe mot venstre var det mest naturlige, og det innebærer heller ingen "loop" etter min mening. Forstår det slik at også Yazza endte opp med denne betaen. For meg gir det ingen mening å kalle letteste vei på denne ruten en egen variant, med mindre vi innfører en heller luguber 90-tallspraksis med røde streker...
Stian Engelsvoll
Boltene er med å definerer linjeføringen i sportsklatring der det kan oppstå ulike muligheter. Jeg førte linja mot venstre fordi det var det fineste og hardeste. Det er en grunn til at bolten står ute til venstre der og ikke der dere klatra. Synes det er helt uproblematisk å kalle det dere gikk for en variant som er lettere uten at det trenger bli noen diskusjon av det. Det samme gjelder D'accord på Bersagel og andre ruter også.