photographer: Unknown
Page views (since 2019.10.09): 90
Adkomst: Kjør sørover på E 39 og ta av mot Austrått etter broen på Sandnes. Følg skilting til Sviland. Etter å ha kjørt gjennom Sviland, fortsett på samme vei i retning Oltedal til du kommer til et forsamlingshus på venstre side av veien, der hvor veien inn til Krågedal går. Parker her, ikke oppe ved gårdene. Følg stien retning nordvest i 15 minutt. Fra Stavanger er det i overkant av 30 km og tar omtrent 25 minutter å kjøre. Anmarsjen tar omtrent 20 minutter.
Forhold: Rutene her er fra 20 til 30 meter lange, primært svaklatring på kiler. Store Hetland er best på sommerstid da det er noe plaget av vannsig og trenger litt varme, sol og vind for å tørke skikkelig.
Historikk: Store Hetland i Søredalen er en 200 meter lang vegg med et overraskende bra potensial for kileruter. De hardeste rutene finnes på hovedveggen som er 60 meter i bredden. John Fivelsdal, Elzabeth Aitken og Rochus Lyssy begynte utviklingen av veggen sent sommeren 2010, med rensing og etablering av snufester på prosjektene. siden har flere andre engasjert seg i fullføringen av dette feltet, som stadig har åpne prosjekter. Blant har Richard Gaches med venner klatret flere nye ruter på en ny sektor, Pilaren høyre, deriblant den imponerende England Dreaming 7. Store Hetland har så langt kun en ren bolterute og vi henstiller folk til å bevare dette som et klatrefelt for naturlige sikringsmidler. De aller fleste rutene har derimot bolta anker.