photographer: Stian Engelsvoll
Adkomst: Kjør E39 sørover mot Ålgård, ta av rett etter broen på Sandnes og følg skilting mot Austrått og Lauvik på riksvei 13. Etter Austrått-tunnelen kommer en til en rundkjøring, ta til høyre mot Lauvik og følg skiltingen til Lauvik og Høle. Etter vel åtte kilometer, parker ved Noredalen forsamlingshus (samme som til Nordland). Følg Rv 13 tilbake 150 meter og gå opp grusveien kalt Sporalandveien (ev 20 meter tilbake og opp gruseveien langs jordet) for å komme til gårdstunet. Vis hensyn til bonden som tillater klatring på feltet og lukk grinder, det er ofte dyr på beite. Anmarsj tar omtrent ti minutter oppover fra gårdstunet på en begrodd traktorvei over jordet. Veggen er sørvestvendt og kan derfor ikke ses før en er nesten framme.
Forhold: Klippen er sørvestvendt og kommer i sola omtrent 11.30 midtsommers. Fjellkvaliteten er veldig bra og feltet er ganske populær for de som klatrer i på 7 og 8-tallet. Rutene er 10-15 meter høye på den svakt overhengende veggen. Rutene 8–11 kan være plaget av vannsig.
Historikk: Feltet ble utviklet på 90-tallet av kjernen i Stavanger klatremiljøet på den tiden. Are Bjørnsgaard sto for de fleste rutene av grad 8, som senere har blitt populære test pieces for mange. Etter årtusenskiftet kom Jarle Risa og fylte det siste gapet med feltets hardeste—Snurrebarten Grill & Pizza—et av Rogalands rareste rutenavn. Navnet kommer fra fast-food sted i Trondheim, flittig besøkt av klatrere. Blant de mer populære rutene finner vi My, Ai-Shintai og Eff Nøff, alle vel verdt å sjekke ut.