Page views (since 2019.10.09): 164
Adkomst: Kjør E 39 sør mot Ålgård, ta av rett etter broen på Sandnes og følg skilting mot Austrått og Lauvik. Etter Austrått-tunnelen kommer en til en rundkjøring, ta til høyre mot Lauvik og følg skiltingen til Lauvik og Høle (veinr. 13). I en av de siste svingene før Høle er det et lite stykke av en gammel vei på venstre hånd som man kan parkere på. Gå over hovedveien og inn på en liten grusplass. Ikke parker på denne! Husk å lukke porten etter deg. Fra Stavanger er det omtrent 35 km og det tar rett i overkant av en halvtime å kjøre.
Veggen sees rett over tretoppene. Gå igjennom skogen og veggen ligger på ventre hånd, 5 minutters gange.
NB: Det er forbud mot hund på Skogsveggen. Grunneier har innstendig bedt om dette. Vennligst respekter. Klatrefelt på andre kanter av landet er blitt stengt som følge av at folk ikke tar slike hensyn. Se retningslinjer for bruk av Skogsveggen her: http://brv.no/uteklatring/klatreforer-for-rogaland/retningslinjer-for-bruk-av-skogsveggen-pa-hole/
Forhold: Skogsveggen er vestvendt og får dermed noe ettermiddagssol, spesielt på sommeren. Kan bli noe innestengt og varmt på grunn av skogen. Veggen har kompakt og bra steinkvalitet. Lengden på rutene ligger på mellom 10 og 15 meter, og har sva eller bratt sva karakter på helningen. Feltet er tett boltet med en del enkler ruter og er poplært blant begynnere og for første klatretur på våren. Standplassen er forholdsvis barnevennelig og rutene lengst til venstre er velegnet for barneklatring. Ardbeg og Stutagalskap er bratte nok til at fall ikke fører til skrubbsår og det er så mange tak i fjellet at du ikke trenger den helt store rekkevidden.
Skogsveggen har utviklet seg til å bli det kanskje mest populære nybegynnerfeltet i Rogaland.
Historikk: Funnet en regnfull sommerdag i 2007 av Morten Diesen, Sølvi Eik og Stian Engelsvoll som var ute i ens ærend for å finne noe nytt. Etter en bomtur i nærheten av Hommeland til noe som Morten trodde skulle bli det nye Ceuse, ble øynene rettet mot disse to klippene rett ved Høle. Ingen gikk tomhendte hjem. Mens Morten og Sølvi konsentrerte seg om Skogsveggen, gikk Stian i gang med å bolte Angrepet av sexklatrere (7) på Krusafjell. Flere hev seg med i arbeidet og i løpet av høsten 2007 var disse klippene så godt som utviklet. Kai Johannssen har i ettertid tilført en håndfull nye ruter.