Page views (since 2019.10.09): 31
Adkomst: Fra Stavanger, kjør via Oltedal og Byrkjedal på Rv 45 til Hunnedalen. Kjør opp Hunnedalen til du ser en stor U-formet brakke på venstre siden av veien. Parker ved brakken og følg en sti nordvestover rundt vannet og forbi en foss til man kommer under veggen. Anmarsjen tar ca. 20 minutter.
Forhold: Klippen er sørvestvendt og får mye sol fra midt på formiddagen. Veggen er svakt til veldig overhengende og klatring er mulig i regnvær hvis vinden kommer ned dalen. Steinkvaliteten er bra. Rutene er mellom 10 og 25m. Gradene er relativ harde og klippen er lite besøkt.
Historikk: Feltet ble utviklet på slutten av 90-tallet, samtidig som de fleste andre klippene i området av de samme ivrige sjelene.
I 1998 fikk feltet Norges første rute av grad 9+. Fryktelig i tvil ble gått av Robert Caspersen og navnet gjenspeiler tankene hans rundt den nye graden. Han hadde jobbet med ruten i tre år. Den ble boret og først forsøkt gått i 1996. Året etter jobbe Robert seksten dager med ruten og kom aldri til topps. Etter nok en vinter med hard trening ble ruten levert på dag to i 1998, på fjerde forsøket det året. Graden ble satt i 9+ (Fransk 8c) etter råd fra andre klatrere inkludert Arnaud Petit som hadde prøvd ruten sammen med Robert og vet en del om harde linjer. Ruten ble først repetert 13 år senere av Eirik B. Olsen etter at BRV hadde utlovet dusør. Norge har fått bare tre andre ruter gradert 9+. Den andre harde ruten på Ø heter Haikeren. Gått av Leif Henning B. Johnson. Ruten er kortere og mer buldret enn den lange Fryktelig i tvil og navnet kommer fra crux-flyttet hvor man bruker tommelen som en haiker.
De andre rutene på 8-tallet på klippen byr på fine flytt i bratt terreng. På Te kniss i drid kan man late som man er nesten på en 9+ og Lära att simma er verdt å nevne med fin og jevn klatring. Det finnes det flere åpne prosjekter på Planet Ø. Noen er knallharde, noen kanskje ikke...