Adkomst: Kjør E 39 sørover mot Ålgård, ta av mot Oltedal rett etter Ålgård er passert. Ved ankomst Oltedal, kjør hovedveien ned den lange bakken ovenfor selve bygda. I begynnelsen av bakken er det bygd opp en vegg av store steiner på venstre side. Like etter denne kommer det en liten avstikker: en bratt, kort grusbakke på venstre hånd. Parker i begynnelsen av denne. Obs: Sannsynligvis er det bare plass til et par-tre biler her, og innkjøring og utkjøring kan være skummelt med tanke på trafikken, så pass på. Fra Stavanger er det ca. 40 km og tar rett i overkant av en halvtime å kjøre.
Rett ovenfor parkeringen er det en sti som leder opp mot venstre. Følg denne omtrent 100 meter og følg vardene direkte mot klippen som ligger på høyre hånd. 5–10 minutt gange.
Forhold: Hovedveggen er sørvendt og får skygge primært på kvelden og sent på ettermiddagen. Veggen ligger eksponert til oppe i høyden med en flott utsikt over dalen. Rutene starter på 7+ og er generelt lange, vedvarende og tunge. Fjellkva1iteten er meget bra—fast, lys granitt. Høyre del av feltet, fra og med Diabolo, byr på variert, tung og teknisk klatring med svakt til moderat overhengende ruter. Venstre del byr på mer tynn, krimpete, vedvarende og svakt overhengende veggklatring. 60 meters tau er et minimum på noen av rutene. Ruter som Diabolo er opp mot 35 meter lange.
Historikk: Hovedveggen ble utviklet på slutten av 80 tallet som det første feltet i Oltedal. Initiativtakerne var blant andre Bernt Ove Reinertsen, Alv Borge og Håkon Hansen. I følge Alvs skildringer var det en kamp uten like gjennom tett lyngkratt og einerbusker for å få de første ankerne på plass via toppen. Blant de mest populære rutene er den alsidige Hades (8) som inneholder de fleste aspekter ved klatring. Ruten har et påboltet tak—det originale knakk— som en særegenhet. Også populær er Sandnæs Damp (7+) og feltets hovedlinje som sees fra veien, Lucifer (7+). Lucifer er 30 meter med vedvarende nydelig rissklatring og går for å være en av de beste for graden i fylket. Den er alene verdt å besøke feltet for.
I løpet av de siste årene har Asbjørn Moe blitt kongen av denne veggen med flere fantastiske nye ruter inkludert den urepeterte krimpefesten Pygmalion.