Page views (since 2019.10.09): 69
Adkomst: Kjør E 39 sørover mot Ålgård, ta av rett etter broen på Sandnes og følg skilting mot Austrått og Lauvik. Etter Austrått-tunnelen kommer man til en rundkjøring, ta til høyre mot Lauvik og følg skiltingen til Lauvik og Høle. Omtrent en kilometer etter Noredalen bygdehus og parkeringen til Nordland sees feltet på venstre hånd, liggende øverst på et lite jorde i enden av en delvis sementert traktorvei. Parker ved bedehuset på høyre hånd like etter. Fra Stavanger er det ca 30 km, og tar rett i underkant av en halvtime å kjøre. Anmarsj: Følg hovedveien tilbake til traktorveien. Det kan være svært trafikkert på grunn av ferjesambandet Lauvik – Oanes, så vær oppmerksom når du krysser veien. Traktorveien leder til et gjerdeklyve rett før feltet. Grunneierens betingelse for at vi skulle få klatre der var at vi passet på å lukke grinden ved veien slik at ikke beitedyr slipper ut, samt være snille med dyrene! Vel fem minutters gange.
Forhold: Nova er et lite, sørvendt felt som egner seg bra som ettermiddagsfelt på varme dager da solen forsvinner i 3-4 tiden på sommeren. Fjellkvaliteten er kompakt og fin, spesielt for rutene midt i veggen. Rutene er jevnt over korte—mellom 8 og 13 meter—og byr på vertikal eller svakt overhengende klatring av noe varierende kvalitet.
Historikk: Utviklet av Stian Engelsvoll, Morten Diesen og venner sommeren 2007. På vei til førstebestigning av veggen sa Morten: “Are og de har sikkert sett på det for hundre år siden…”. Om de faktisk hadde gjort det er usikkert, men boring ble satt i gang og snart så et nytt lite felt dagens lys. Den første ruten som ble gått på feltet var Casanova som også er en av de mest populære rutene. Andre fine ruter er Ablakov, Supernova og Zyklon B.
OBS: Sauene på Nova er usedvanlig folkekjære—på godt og vondt. De kan klenge og kose som katter, men veier omtrent 40 kilo mer enn en vanlig huskatt.
For noen er det plagsomt i lengden.