photographer: Unknown
Adkomst: Kjør E 39 sør mot Ålgård, ta av mot Austrått og Lauvik. I rundkjøringen etter Austråttunnelen, ta til høyre mot Lauvik og følg skiltingen til Lauvik og Høle. Etter vel åtte kilometer får du Noredalen Grendehus på venstre side av veien. Parker på grusplassen og følg turveien mot klippene. Rett i underkant av 30 km, rundt 25 minutter å kjøre. På Nordland er det som andre steder helt avgjørende med et godt forhold til grunneier. Det er derfor viktig å lukke grinder og ta hensyn til husdyr som beiter langs anmarsjveien. 10 minutter anmarsj.
Forhold: Klippene på Nordland er sørvestvendte og eksponert for ettermiddags- og kveldssol. Enkelte av rutene kan ta noe tid å tørke opp. Det meste av klatringen er på loddrett fjell med lister og riss, men til venstre i andre etasje finnes brattere ruter. På Nordland kuttes skogen med ujevne mellomrom for å sikre veggene lys og luft, men enkelte ruter som sjelden klatres kan ha behov for luking. De mest populære rutene tørker fort og er godt børstet.
Historikk: Nordland er et av klatrefeltene som ble sett, vurdert og så ignorert i noen år. Klippene er i motsetning til Sporaland lett synlig fra veien, men ser ikke så fristende ut å klatre på før man kommer nære. I 1998 tok Are Bjørnsgaard sagen og drillen fatt og gikk løs på feltet. De fleste rutene ble ferdigstilt 1998-1999, men sektorene på Nordland har med tiden fått flere nye ruter. I alt finnes det per 2010 med stort og smått nærmere 70 registrerte ruter og varianter på Nordland. Da er enkelte bestigninger langt til høyre utelatt. Et sted må grensen gå... Nordland har vist seg svært populært for dem som klatrer grad 6 og oppover til 7+, enten det er snakk om bolteklatring eller kilesikret. Plassen foran den fine hovedveggen er åpen og barnevennlig og blir ofte benyttet til pikniker. Det anbefales ikke å ta med unger eller hunder i etasjene over.