Adkomst: Feltet ligger en drøy timers kjøring fra Stavanger. Kjør E39 sørover til Helleland og sving av mot Tonstad. Etter 10km kommer veggen på høyre siden av veien, mellom to vann. Klippen er godt synlig fra veien. Gå over broen og langs vannkanten til du er under klippen og deretter gå gjennom skogen til bunnen av feltet. Anmarsj er ca. 5 minutt.
Forhold: Klippen er svært bratt og klatring er mulig uansett vær. Rutene topper ikke ut og er mellom 10 og 25m høye. Klippen er nordvestvendt og får lite sol før utpå ettermiddagen. Under veggen finnes det store blokker og det er ikke barnevennlig. Myggen trives godt tidlig på sommeren og kan være plagsom. Steinkvaliteten er middels, men blir sikkert bedre hvis feltet blir mer flittig brukt.
Historikk: Per dags dato er det bare 5 ruter på Monsterveggen. Alle ble utviklet midt på 90-tallet. Svaet på høyresiden har en 4+ rute boltet (Randy Brandy) men ellers er rutene ganske harde og feltet er lite brukt. Alle rutene er fine og verdt et besøk for de som trives når veggen blir bratt. Under utviklingen av feltet ble noen prosjekter også boret opp. Bukkene Bruse prosjektet (anslått grad 9/9+) er en veldig fin linje som burde få en bestigning. Klippen er så stor og bratt at det finnes muligheter her for flere veldig harde linjer.