Page views (since 2019.10.09): 31
Adkomst: Kjør sørover på E 39, og ta av mot Austrått etter broen på Sandnes. Følg skiltingen til Sviland. Kjør gjennom Sviland og fortsett på samme vei i retning Krågedal og Oltedal. En kilometer etter skiltet mot høyre til Ur-Eikeland, kommer du til et lite busskur på venstre side av veien hvor det står Litla Hetland, og du kan svinge opp til en gård. Feltet ligger fem minutters anmarsj rett opp fra gården og sees fra veien. NB: Parker nede ved hovedveien, men gå gjerne gjennom gårdstunet til klippen. Bare husk å lukke grinda. Bonden var velvilligheten sjøl, så lenge vi lovet å være greie mot kuene hans. Fra Stavanger er det ca 30 km og tar omtrent 25 minutt å kjøre.
Forhold: Er dette Rogalands minste felt? Det er i hvert fall ikke stort med sine seks naturlig sikra ruter og tre topptauanker. Men fjellkvaliteten er fin, det ligger sørvendt og anmarsjen er kort. Dessuten finner du buldrepotensial på små-klippene mot høyre, og det er en større klippe et stykke til venstre. Denne sistnevnte klippen er mest synlig fra veien når man kjører fra Sviland mot Svihus (Svarissveggen og Lyngveggen).
Historikk: På en av de utallige turene på jakt etter bratt terreng pekte Are Bjørnsgaard i sin tid opp mot åsen der klippen ligger, han viftet med den krokete pekefingeren sin og sa: ”Der! Der oppe kan det være noe. Kan’ke du sjekke det ’a?” Etter hvert tok Sindre Bø turen opp og fant blant annet en gammel fjellbolt. Bonden bekreftet også at han hadde sett “folk” der oppe, men vi ble ikke kloke på om han mente klatrere eller paraglidere. Galne var de uansett. Sammen med John Fivelsdal ble gamle linjer renset opp og i alt seks ruter ledet på kiler. Rutene har fått navn og grad, men ingen gjør krav på førstebestigning. Et par av dem er noe tynt sikret. Originalen, Old Man of Joy og Footloose kan anbefales.