Page views (since 2019.10.09): 90
Adkomst: Fra Stavanger, ta ferja til Tau fra Fiskepiren ferjeterminal i sentrum. Den tar 45 minutt. Fra ferjekaia på Tau, følg Rv 13 rett frem i retning Hjelmeland i omtrent fire kilometer. Feltet sees på venstre hånd. Anmarsj et minutt. Viktig angående parkering: Det er to parkeringslommer på høyre siden av veien ved vannet. Bruk bare den lengst vekk fra hytta, alternativt en liten lomme på venstre siden av veien 100 meter nærmere Tau.
Forhold: En sørvendt vegg som ligger fint til, eksponert for sol og vind. Stort sett sva og bratt sva/nesten vertikalt med innslag av små bratte partier på noen ruter. Fast og fin steinkvalitet, ikke den typiske gneisen, men noe finere og glattere i overflaten. En blanding av naturlig sikrede og boltede ruter. Plassen under hovedveggen er koselig og gapahuken kan være fin å søke tilflukt i skulle himmelen åpne seg.
Historikk: Feltet har lenge vært brukt av Strand Videregående Skole for topptauing. Tore Stendahl videreutviklet feltet i 2010 og har satt opp bolter og toppfester på mange av rutene. Feltet egner seg for nybegynnere da det er enkelt å henge opp topptau ovenfra, spesielt på de fleste lavt graderte rutene i venstre kant av feltet. Rutenes lengde går fra fem til rett i underkant av tjue meter. Strand Videregående Skole bruker fortsatt feltet og boltene er sponset av Strand VGS og Norsk Folkehjelp.