photographer: Unknown
Page views (since 2019.10.09): 16
Adkomst: Kjør E 39 sørover i retning Ålgård, ta av rett etter broen på Sandnes og følg skilting mot Austrått og Lauvik. Etter Austrått-tunnelen kommer du til en rundkjøring, ta til høyre mot Lauvik og følg skiltingen til Lauvik og Høle. Ved Høle, kjør inn til venstre og følg skiltingen til Ims. Når en ankommer Ims, kjør inn til venstre ved skilt til Dansen. Parker ved lomme rett før skogen etter omtrent to kilometer. Gå i kanten ved jordet og bekken, følg telefonledninger på venstre side av elven opp til et lite hus. Gå deretter til venstre mot feltet og opp til etablerte kjetting ved innsteget. 5-10 minutt gange.
Forhold: Med unntak av litt løs stein på noen av de mindre gåtte rutene, byr veggen generelt på fast og fin kompakt gneis. Rutene er svakt overhengende og feltet er vel verdt et besøk. Noen vil si at det er verdt å besøke feltet for ruta Dansen er mitt liv alene. Denne jevne ruta på kompakt rød gneis byr på variert klatring og er av de finere for graden i området.
Historikk: Dansen er et lite felt, som noen ildsjeler, deriblant Leif Jensen, boltet opp på midten av 90 tallet. Veggen har noen fine ruter, men blir sjelden besøkt. Klatrer man på åttertallet er det vel verdt å dra dit for en dag.