Page views (since 2019.10.09): 97
Adkomst: Etter 5-10 minutts kjøring på motorveien fra Stavanger retning sør, tar en av ved avkjørselen til IKEA på Forus. Kjør så Lövenstrasse vest mot Sola, ta av mot venstre til Stokkaveien, ca 150 meter etter en har kjørt over motorveien (ved det store blå IKEA lageret). Følg skiltingen til Stokkaveien 238. Parker ved bondegården og gå over gjerdeklyveren der det forhistoriske jordbruksutstyret står utstilt. Klatrefeltet ligger rett frem og til venstre omtrent 70 meters gange.
Forhold: Steinen har en slags skiferaktig kvalitet ved seg som byr på tøffe krimpere, slopere og pincher. Noen av takene har god friksjon og andre deler føles litt glatte. Stort sett forhold hele året. Klippen ligger på en høyde som er vendt mot sør, men har en skog i ryggen som skygger for solen på størstedelen av feltet. Fra toppen av feltet har en flott utsikt over alle oljejappene som nyter et slag golf på golfbanen rett under skogen.
Historikk: Feltet er primært delt inn i to. Disse to skiller seg på flere måter. Den høyre delen er vertikal, krimpete og har de hardeste rutene. Den venstre delen har de korte, bratte og lettere rutene. Den førstenevnte veggen med de harde rutene stod Are Bjørnsgård for å bore, selv om det har vært registrert klatreaktivitet her tidligere. Av de få rutene dette bynære feltet har å by på, er to av rutene til Are her av bedre standard. Den ene, Ku i hua, går for å være en klassiker for sin grad i distriktet. Således kan den intrikate naboen På hengende låret anbefales. Etter og å ha hatt sin klatredebut på dette feltet kom Kai Johannesen noen år senere til å være mannen som videreutviklet feltet med de korte, bratte rutene nede i skogen. Kai minnes tiden med alt for store Ninja-tøfler og pioneren Leif Jensen som mobbet ham for å ha kjøpt Cassin billligkarabinere som del av sitt første rack.
Selv om feltet er et av de minste i området er det også det nærmeste til Stavanger og egner seg til kjappe turer ut hvis tidsklemma skulle forhindre deg fra å dra ut til de større feltene. Bor en på Sola, Forus eller Stangeland er feltet tilogmed innenfor rimelig sykkeldistanse.